logo buren bijzonder met toren

Kunst- & Cultuurroute, locatie 23 — Uiterdijk 76c, Zoelen

Mus Richter

De wereld van Mus heeft geen vast kader. Zij slingert een kakafonie aan beelden de wereld in; verwarrend, herkenbaar, chaotisch verstild, grotesk of klein zacht. Tweedimensionaal op doek, op hout, op papier en driedimensionaal in alle denkbare materialen.

Betreed haar galerie, verdwaal in haar atelier's, dompel je onder in de ondenkbare fantasie van deze rusteloze beeldenmaker. Wordt het je teveel? Buiten fluiten de vogels.

Routekaart: locatie 23

Adres: Uiterdijk 76c, Zoelen

website Mus Atelier

Annick Scheerder

Annick Scheerder is beeldend kunstenaar en docent beeldende kunst op het vmbo. Er is weinig wat haar zo blij maakt als mensen enthousiasmeren voor het maken van- en kijken naar kunst.

Met een bepaalde luchtigheid en humor belicht ze complexe thema's als de dood, religie en seksualiteit. Haar wens is om de taboes rond deze onderwerpen open te breken en bespreekbaar te maken.

Routekaart: locatie 23

Adres: Uiterdijk 76c, Zoelen

Anna Fetter

Verkent de interactie tussen het lichaam en materialen door levensgrote sculpturen te maken die samen een verhalende installatie laten zien. Ze haalt haar inspiratie uit religie, folklore, maskers en verschillende vormen van poppentheater. Zowel haar persoonlijke grenzen als de technieken die ze gebruikt, zoals mallen maken en staalbewerking, daagt ze uit. Het benadrukken van imperfecties, voortgekomen uit diverse experimenten, en het tonen van uitgesproken emoties vormen het startpunt voor haar kunstwerken.

In 2019 behaalde Anna haar diploma in modeontwerp aan de HKU en is sindsdien werkzaam als lasser, decorbouwer en onafhankelijk kunstenaar. Haar sculpturen laten een wereld zien waarin ze regels kan stellen en een connectie met de kijker kan leggen.

Routekaart: locatie 23

Adres: Uiterdijk 76c, Zoelen

website Anna Fetter

Evenement

Eric Borrias

Eric Borrias uit Zoelen, een van de bekendste verhalenvertellers van ons land, schildert met woorden, beeldhouwt in de fantasie van zijn publiek. Hierdoor creëert iedere toehoorder zijn eigen beelden bij het verhaal.

Speciaal voor de Kunstroute vertelt hij “schilderachtige verhalen”.

Zondag 2 juni in Atelier Mus
Aanvang 14 uur en 16 uur

Routekaart: locatie 23

Adres: Uiterdijk 76c, Zoelen

website Eric Borrias

© burenbijzonder |   | vormgeving: roodvos.nl