logo buren bijzonder met toren

Kunst- & Cultuurroute, locatie 22 — Dokter Guepinlaan 14, Ommeren

Jessica Benjamins

Drie elementen die centraal staan in de kunstwerken van Jessica Benjamins zijn: kinderlijke fantasie, prikkeling van de binnenwereld en een gevoel van herkenning. De kinderlijke fantasie wordt door Jessica vertaald in haar werken door een tafereel te creëren die je meevoert naar een wereld zoals een kind het zou beleven of misschien wel je eigen innerlijke kind weer naar boven haalt. | Jessicabenjamins.nl

(De eenvoud en de onbevangenheid waarmee een kind de wereld om zich heen beleeft, is een kracht die de mens in deze wereld nodig heeft. In deze huidige tijd zijn we namelijk meer dan ooit verbonden met de wereld om ons heen, door bijvoorbeeld sociale media weten we wat er in de wereld gaande is. In de hedendaagse kunst wordt hierop gereageerd, maar het is ook belangrijk om het menselijke verlangen naar eenvoud, harmonie en verbondenheid met jezelf als individu, aandacht te geven. Wanneer deze 21 -eeuwse ‘sehnsucht’ gevoed wordt, zal de binnenwereld van de mens weer in beweging gebracht worden. Deze verbinding met het gevoel zal dan weer ruimte bieden voor creativiteit.)

Routekaart: locatie 22

Adres: Dokter Guepinlaan 14, Ommeren

Website Jessica Benjamins

kunstwerk jessica benjamins
kunstwerk jessica benjaminskunstwerk jessica benjamins

Ingrid Lubbers

Ik ben Ingrid Lubbers (1954 in Amsterdam) Opleiding: Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Ik werk met/in steen en klei.Het drie dimensionale fascineert mij. Sinds 2012 woonachtig in Maarn met atelier aan huis. Vanaf 2013 meegedaan met de jaarlijkse atelierroutes. In 2013 heb ik een tentoonstelling georganiseerd bij het "Bomen museum" in Doorn om het 90-jarig bestaan daarvan mee te vieren. Sinds enige tijd weer lid bij het Kunstgilde van Leersum waar ik ook jaarlijks met de Kar (kunst atelier route) meedoe.Het "perfecte" beeld heb ik nog niet gemaakt maar streef daar enthousiast met iedere nieuwe poging naar.

Routekaart: locatie 22

Adres: Dokter Guepinlaan 14, Ommeren

kunstwerk ingrid lubberskunstwerk ingrid lubbers
kunstwerk ingrid lubbers

Lia Pieters

Zoals het werken met klei hoort bij mij, zo hoort doodgaan bij het leven. En hoe verdrietig een overlijden ook is, sterker dan de dood zijn de herinnering en de heimwee naar wat je het meest hebt liefgehad. Ik maak urnen, omdat ik het fijn vind om nabestaanden te helpen de herinnering aan de overledene vast te houden en vorm te geven aan hun verdriet. Vaak doe ik dat in samenspraak met hen, want zo kan ik zorgen voor een mooi en passend gedenkteken dat de overledene eer aan doet en dat een inspiratie voor troost kan zijn. Dat hierin bijna niets onmogelijk is, lees je op mijn website.

Routekaart: locatie 22

Adres: Dokter Guepinlaan 14, Ommeren

Website Lia Pieters

kunstwerk ingrid lubberskunstwerk ingrid lubbers
kunstwerk ingrid lubbers

Manuela van den Bos

Verandering in vorm en beeld, in waarnemen en ervaren. Een buitenwereld mee naar binnen nemen, een binnenwereld mee naar buiten en daar vind ik mijn beelden. Op die ontmoetingsplek van binnen/buiten.

Routekaart: locatie 22

Adres: Dokter Guepinlaan 14, Ommeren

kunstwerk manuela van de boskunstwerk manuela van de bos
kunstwerk manuela van de bos

© burenbijzonder |   | vormgeving: roodvos.nl