logo buren bijzonder met toren

Kunst- & Cultuurroute, locatie 10 — Achterbonenburg 6 in Buren stad

Anjo de Jong (Anjo Beelden-in-Brons)

Vaak boetseer ik met was, soms met klei of maak ik iets uit hout, net wat voor doel ik voor ogen heb. Maar uiteindelijk worden mijn beelden altijd in brons gegoten, dan komt hun kracht echt tot uiting. Brons is immers een prachtig materiaal, waarmee ik met veel plezier steeds weer nieuwe uitdagingen aan ga.

Routekaart: locatie 10

Adres: Achterbonenburg 6 Buren

website Anjo Beelden-in-Brons

bronzen schaal
kastanje kunstwerk anjo de jongatelier anjo de jong

Rob de Heer

2023 is extra (Buren)Bijzonder jaar voor fotokunstenaar Rob de Heer (1960). Een groot deel van zijn werk is momenteel te zien tijdens een solo tentoonstelling in het Purmerends Museum. Maar ook dit jaar doet Rob de Heer mee met de kunstroute "Buren Bijzonder 2023".

Voor Rob is de computer nog altijd één van zijn belangrijkste gereedschappen, maar tegenwoordig maakt hij ook steeds meer gebruik van diverse soorten verf, bladgoud en giethars. Het resultaat is een complexe fantasiewereld met eindeloze details waar de kijker zich helemaal in kan verliezen.

Tevens is er een korte documentaire over Rob te zien in het Marechaussee museum.

Routekaart: locatie 10

Adres: Achterbonenburg 6 Buren

website Rob de Heer

kunstwerk - spiegel, portret op pied de terre
kunstwerk - wachtend vrouw op bankkunstwerk - gebouw met gevel "Herinnering"

De Kunstraad - Marga Janssen en Yvonne Dolk

Marga Janssen en Yvonne Dolk vormen samen de Kunstraad. De ruimtelijke assemblages van Marga zijn mystiek en niet alledaags. Verhalende beelden over boswezens, warriors, drakeneieren, maar ook de Betuwse appel en bloesemkoningin zullen niet ontbreken. Vanuit een diversiteit aan materialen en gebruiksvoorwerpen komen ze tot leven.

Voor Yvonne is het schilderen een taal om zich in uit te drukken. In ‘zacht abstract’ een spel tussen subtiele lijnen, vlakken en bijzondere kleuren. De serie ‘ontrafelen’ is in volle gang, werken met grove jute op linnen, er ontstaan zowel landschappen als abstracties.

Routekaart: locatie 10

Adres: Achterbonenburg 6 Buren (Boven)

website De Kunstraad

Annelied van Dijk

Annelied is smid. Na een loopbaan als o.a. stewardess bij de KLM en meubelinkoper in Indonesië, ontstak zij, op haar 30ste, in de smederij van haar vader het vuur en de kolen. Op creatieve wijze geeft zij vorm aan metaal. Haar schalen en sculpturen zijn toonbeeld van bevlogen vakmanschap, inventiviteit en schoonheid.
Haar vrouwelijke touch geeft het oude ambacht verrassende en nieuwe impulsen. Met voor­beelden van haar voorvaderen ontdekte Annelied het vuur in zichzelf. Na het oppoetsen van een gesmeed stuk ijzer, dat zo mooi leeft en glanst, voelde zij haar echte passie. IJzer smeden!

Routekaart: locatie 10

Adres: Achterbonenburg 6 Buren (gastexposant bij de Kunstraad)

website Annelied van Dijk

gesmeed harnas, kunstwerk annelied van dijk
gesmeed harnas, kunstwerk annelied van dijkgesmeed harnas, kunstwerk annelied van dijk

© burenbijzonder |   | vormgeving: roodvos.nl