logo buren bijzonder met toren

Kunst- & Cultuurroute, locatie 09 — Business school - Herenstraat 25, Buren

Ron Ariëns

Met mijn kunst probeer ik een antwoord te vinden op hoe ik me kan verhouden tot een maatschappij die alsmaar verder automatiseert. Meestal stel ik een geautomatiseerd proces, kracht of actie centraal. Daarmee ga ik aan de haal en onderzoek ik of ik de actie wil beïnvloeden, controleren, omarmen of verstoren. Zo werk ik o.a. met een flatbedscanner, gasfornuis en elektrisch speelgoedtreintje.
Het resultaat is vaak een grafische vertaling.

Routekaart: locatie 09

Adres: Business school - Herenstraat 25, Buren
website Ron Ariëns

Marcel Werner

Onze studio ontwerpt kleinmeubelen met landschapsbeelden in glas-en-lood. Ongewone meubelen zoals tafeltjes, sfeerlichten of flessenrekken worden uitgevoerd in het mooiste inheems hout, met ambachtelijke werkwijze. De landschapsbeelden zijn verwerkt in de objekten, met traditionele glas-in-lood techniek. In veel van deze beelden herkent u de lokale omgeving van midden-Nederland. In sommige werkstukken gebruiken we ook koper en zilver. Alle werkstukken zijn gevat in hout. Hout Moet!

Routekaart: locatie 09

Adres: Business school - Herenstraat 25, Buren

Martin van der Meulen

Hij liep op de Rudolf Steiner overzichtstentoonstelling in Rotterdam bijna 10 jaar geleden tegen de oloide aan. Deze vorm inspireerde hem zo dat hij sindsdien iedereen gevraagd of ongevraagd over deze bijzondere vorm en zijn ontstaanswijze vertelt. Een vooruitblik kan je zien op zijn website waar hij in een film alles vertelt over de oloide.

De oloide ervaren in verschillende houtsoorten en formaten is mogelijk op Buren Bijzonder. Naast de Oloide maakt Martin ook verschillende andere vormen in hout: Van klassiekers (Pentagon Dodecaëder, Merkaba, etc), via Nieuwe heilige Geometrie (oa De Chestahedron en Decatria) naar intuitief gecreëerde krachtvormen (Golden Rhombic Dodecahedron, Golden Kite Pyramid, etc). Kom naar Buren Bijzonder om de laatst ontstane vormen te ervaren.

Routekaart: locatie 09

Adres: Business school - Herenstraat 25, Buren
website Martin van der Meulen

© burenbijzonder |   | vormgeving: roodvos.nl