logo buren bijzonder met toren

Kunst- & Cultuurroute, locatie 08 — Pand Spijker&Co, Peperstraat 13, Buren

Stephanie Willems

Kunstenaarsduo Bart Vinken en Stephanie Willems nemen voor het eerst deel aan Buren Bijzonder. Stephanie is modeontwerpster en heeft haar eigen kledingmerk Stephastique. Ze maakt duurzame handgemaakte en op maat gemaakte kleding in haar atelier in Maurik. Experimenteren met bestaande kledingstukken en materialen inspireert haar. Stephanie benadrukt individualiteit en uniekheid met uitgesproken kleding geïnspireerd op een eclectische mix van tijdsperiodes en alternatieve stijlen.

Bart is multidisciplinair kunstenaar en autodidact. Barts werk kenmerkt zich door terugkerende patronen, deze staan symbool voor spirituele groei. Hij maakt onder andere mandala’s. Een mandala is een patroon dat oneindig is. Steeds als je ernaar kijkt zie of voel je iets anders. Ook maakt hij bruikbare objecten van hout en metaal, met een voorliefde voor ambachtelijke technieken.

Tijdens Buren Bijzonder exposeert het duo hun nieuwe ruimtelijke werk ‘Tripis’. Het experimentele werk speelt met het idee van trippen zonder tripmiddelen. Kleur, patronen en beleving staan centraal. Het werk nodigt uit tot ontdekking.

Routekaart: locatie 08

Adres: Pand Spijker&Co, Peperstraat 13, Buren
website Stephanie Willems

© burenbijzonder |   | vormgeving: roodvos.nl