logo buren bijzonder met toren

Kunst- & Cultuurroute, locatie 05 — Achterbonenburg 6

Anjo Beelden-in-Brons

Werkend in een bronsgieterij als ciseleur en door vele contacten met kunstenaars werd Anjo de Jong 25 jaar geleden gegrepen door de kunst.

Brons kent vele gezichten. De ruwe, pure en elementaire stukken stralen iets natuurlijks uit. Onderzoekend en experimenteel werkend met brons geeft ze vorm aan de natuur om haar heen.
Nieuw is de toevoeging van eigen ontworpen bronzen sieraden.

Routekaart: locatie 05

Adres: Achterbonenburg 6

website Anjo Beelden-in-Brons

Marion Karremans-Burger

Textiel, tekenen, schilderen, beeldhouwen, mixed media

Veel van haar werk is ontstaan naar aanleiding van de natuur of sprookjesachtige taferelen. In sommige werkstukken zijn invloeden zichtbaar vanuit de Jugendstil periode en bij anderen vanuit de Japanse kunst. Haar artistieke benadering is gevarieerd, waarbij zij zich laat leiden door haar gevoel en intuïtie. Haar diepste wens is, dat wanneer mensen haar werk zien, ze de passie en liefde kunnen voelen voor het onderwerp en het materiaal.

Routekaart: locatie 05

Adres: Achterbonenburg 6

website Marion Karremans-Burger

Hilde de Rooij, glaskunst

Oorspronkelijk heeft Hilde veel met textiel gewerkt. In haar etherische ‘weefsels’ van glas is dat nog zichtbaar. Kleine veelal antieke glasplaatjes knoopt zij met behulp van warm getint koperdraad aan elkaar tot monumentale doeken.

Weefsels wiegen zachtjes in de wind, licht en zon voeren vervolgens de kijker naar een andere dimensie.
Tevens zijn er enkele tuinjuwelen, een combinatie van flessenglas en kringloopglas van 180 cm hoog, te zien op de buitenlocatie.

Hilde haar verhalende installatie ‘op scherp’ maakt onderdeel uit van de expositie ‘Grimmige Sprookjes’ bij de Kunstraad.

Routekaart: locatie 05

Adres: Achterbonenburg 6

website Hilde de Rooij

De Kunstraad - Marga Janssen en Yvonne Dolk

Marga Janssen en Yvonne Dolk vormen samen de Kunstraad, hun atelier en galerie vind je in het historisch pand aan de Achterbonenburg 6 in Buren.

De ruimtelijke assemblages van Marga zijn mystiek en niet alledaags. En dat past uitstekend in de expositie ‘Grimmige Sprookjes’.
Verhalende beelden die vanuit een diversiteit aan materialen en gebruiksvoorwerpen tot leven komen.
Voor Yvonne is het schilderen een taal om zich in uit te drukken. In de zacht abstracten krijgt ook een scherpe lijn of een impulsieve beweging de ruimte. In de serie ‘Ontrafelen’ hangt het soms aan een zijden draadje..

Met glaskunstenaar Hilde de Rooij als gastexposant en haar installatie ‘Op Scherp’ worden de duistere en gevaarlijke kanten van glas en het leven zichtbaar. Ze ontving hiervoor een internationale Award in 2022. Haar vormgeving maakt het ‘grimmige sprookjes’ verhaal compleet. Haar andere werken zullen te zien zijn in een beeldentuin tijdens Buren Bijzonder.
Laat je verrassen door de kunst, het pand, en de gastexposant. (zie hierboven)

Routekaart: locatie 05

Adres: Achterbonenburg 6

website De Kunstraad

© burenbijzonder |   | vormgeving: roodvos.nl